21 травня, 2020

Косметичні засоби, з чого вони???

Виробництво косметичних засобів

З чого роблять косметику? -Косметичні засоби (косметика) – це різні продукти, призначені для вдосконалення зовнішнього вигляду людини, для догляду за шкірою, волоссям і нігтями, надання свіжості й здоров’я різним частинам тіла.
Спочатку косметична галузь позиціонувалася спільно з фармацевтичною, потім відбулося розмежування цих двох напрямків.
Для початку – кілька фактів. 
  • Факт перший.
Більшість компонентів, що входять до складу традиційних косметичних засобів, вкрай незадовільно впливають на шкіру. У нас це мало хто знає, але в розвинених країнах про це добре відомо.
  • Факт другий.
У списку речовин, використовуваних косметичної промисловістю, знаходяться 884 токсичних субстанцій. (Samuel Epstein. Safe Shopper’s Bible, 1995. – Доктор медицини Самюель Епштейн, голова Міжнародної асоціації по запобіганню раку. Дані взяті з його книги «Біблія безпеки покупця», випущеної в 1995 році.)
  • Факт третій.
Випробування на безпеку косметичні засоби проходять тільки після виходу їх на прилавки. Тому на ринок для країн, що розвиваються вкидається величезна кількість «натуральної» і «знаменитої» французької, американської або шведської косметичної продукції, про яку в цих країнах навіть не чули і яка, насправді, дуже небезпечна для здоров’я, оскільки наскрізь синтетична (Дослідження Центру Екологічної медицини США).

Вся косметика орієнтована ще з початку минулого століття на нафтохімію і похідні продукти нефтесинтеза. І ставити на таку косметику клеймо «натуральна» цілком законно. Оскільки нафта – продукт натуральний …

З чого конкретно роблять косметику?

З біологічно активних речовин, барвників, жирових компонентів, екстрактів, різних емульгаторів, які раніше були рослинного і тваринного походження (натуральними), а сьогодні майже суцільно замінені «хімією». Хіба що в деяких кремах-зволожувачах і мазях, що борються з вуграми і шрамами, продовжується використання екскрементів равликів, але коштують такі косметичні засоби в районі 120 євро у них, і разів у три дорожче – у нас.

У Лондоні можна купити крем-маску на базі солов’їного посліду, який мало того, що очищає і вибілює шкіру, завдяки великій кількості азоту, так ще й успішно бореться з бактеріями. Оскільки містить ензим гуаніну – вельми активний компонент. Але для країн третього світу такий крем не проводиться. Та й коштує він в тому ж Лондоні від 120 до 150 фунтів.

Аллергия на косметику: основные раздражители, симптомы, лечениеВ основному ж косметичні засоби (до 20%) складаються з мінерального канцерогенного масла, що є маслом технічним і одним з відходів нафтохімії, ще більш отруйного парафінового масла, гліцерину, вазеліну і гліколя – теж продукту нафтохімії, використовуваного в автопромі в якості гальмівної рідини і антифризу . Вам пощастить, якщо ви придбаєте косметику на базі відпрацьованого рослинного масла, яке косметичні компанії купують в їдальнях і кафе.
Почему сохнет кожа на лице: причины, симптомы, способы решения ...
Не будемо говорити про сульфаті натрію, застосовуваного для спінювання шампунів, гелів і зубних паст. Адже його токсичність перевищує всі допустимі межі.
Промовчимо про блакитний глині і тальку, зневоднює і засмічують шкіру.

Ні словом не обмовився про силікаті алюмінію, шкодить внутрішнім органам людини, і опустимо розмова про консерванти, без яких не обходяться косметичні креми. А такі компоненти, як колаген та еластин, відскрібати зі шкур великої рогатої худоби, і ланолін, що збирається за овечої вовни, за білковим складом є і зовсім чужорідними людській шкірі.

Как выбрать косметику по уходу за лицом по тому, какая у вас кожаВ перламутровому або блискучому лаку для волосся і нігтів і помаді для губ використовується оселедцева луска, а в кремі проти старіння інші компанії використовують шматочки шкіри, що залишаються після дитячого обрізання, або екстракт плаценти.
Звідки вони беруть стільки плаценти або крайньої плоті – залишається великим питанням …

Знаючи, або не знаючи про склад компонентів, що входять в косметичні засоби, жінки всього світу широко ними користуються. Так широко, що ширше нікуди. 




Немає коментарів:

Дописати коментар

  ЧОМУ НЕБЕЗПЕЧНІ РТУТНІ ТЕРМОМЕТРИ? Ртуть  – це рідкий метал, який   широко використовується в електротехнічній промисловості та приладобу...